Team Parallel Slalom

Team Parallel Slalom

A Downhill Országos Bajnokság betétfutamaként a rendezvény szombat estéjén szlalom verseny kerül megrendezésre, egészen pontosan egy Team Parallel Slalom! 

A Parallel Slalom típusú versenyek hosszú múltra tekintenek vissza, és ismét kezdenek előtérbe kerülni, ezért úgy gondoltuk, hogy az OB programjából sem maradhat ki. Ráadásul egy egészen újragondolt lebonyolítással készülünk, ami még izgalmasabbá, jól nyomonkövethetővé és jóval pörgősebbé varázsolja a már bizonyított szakágat és ezzel a DH OB döntője előtti naplementét.

Ahogy a neve is árulkodik róla, két párhuzamos pályán zajlik a versengés. Az időmérők alapján sorolódnak a résztvevők a futamokba, majd aki a váltott pályás futamok után az első, az jut tovább a következő fordulóba. Fizikai kontakt nincs a két versenyző között, ám nagyon látványos meneteket generál a sok kanyarból álló, jól belátható, szabad szemmel is végigkövethető pálya.

Jó-jó, de miért Team? Itt jön benne az első csavar, miszerint két fős csapatok küzdenek meg egymás ellen! A csapatok egy-egy tagjai mérik össze tudásukat, majd a partnereik váltott pályán, és az jut tovább, akinek vagy azonnal két nyert futama lesz vagy az egy győzelem, egy vereség után a jobbik összidővel rendelkezik.

A következő csavar, hogy az első futam után maximum időhátrány is van, azaz ha elrontod az első menetet vagy pályát tévesztesz vagy bármi hasonló történik, akkor még a csapattársad megmentheti a továbbjutásotokat, igaz legalább 3 másodperccel kell majd legyőznie az ellenfelet. Tehát az első futam max. időhátránya 3 mp.!

Ugye sosincs két teljesen egyező nyomvonal, bármennyire is mindent megtesznek érte a mindenkori szervezők. A váltott pálya már megágyazza az egyenlő feltételeket, de hogy helye legyen a futamok finomításának és eredményességetek növelésének, ezért az alábbi sorrendben lehet a futampárokat választani:

  1. A gyengébbik időmérős helyezéssel rendelkező csapat választ először, hogy melyik tagjuk indul melyik futamban (elsőben vagy másodikban).
  2. A jobbik időmérős alakulat pedig kiválasztja a futamok párosítását (ki-ki ellen), illetve, hogy melyik pályán kezdenek (kék vagy piros).

Ha már időmérőnél tartunk, már az is izgalmas lesz! Ugyanis a két csapattag egymás ellen fog menni, de persze egymásért! Aki előbb célba ér, annak az idejével kerülnek fel a kvalifikáció eredménylistájára és az alapján sorolódnak be a csapatok az egyenes kieséses táblára! A legjobb 16 csapat kerül be a párharcokba és kezdetét veszi a csatározás!

Adjuk meg a módját, a csapaton belüli egységes ruházat erősen javasolt! ;)

A Team Parallel Slalom versenykiírása részletes szabályokkal itt érhető el!

      

TEAM PARALLEL SLALOM IDŐTERV

2019. augusztus 9., péntek:

  • 11:00-18:00: Nevezés

2019. augusztus 10., szombat:

  • 09:00-16:00: Nevezés
  • 15:00-16:30: Team Parallel Slalom edzés
  • 16:30-17:15: Team Parallel Slalom rajtgépes edzés
  • 17:30-        : Team Parallel Slalom időmérő
  • 18:30-        : TEAM PARALLEL SLALOM DÖNTŐK
  • Eredményhirdetés az utolsó futam után negyed órával.

 
A Downhill Országos Bajnoksághoz hasonlóan a szlalom versenyre is tudtok kedvezményesen előnevezni itt az oldalon 2019. július 24. 12:00-tól!
Előnevezéseteket tagonként adjátok le és írjátok be csapatotok nevét!